Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Cod (Morina) Tarifleri

Karides ve Kuşkonmazlı Norveç Morina

Morina Balığı (Cod), Norveç’teki en yaygın ve ekonomik açıdan en önemli balık türlerinden biridir. Özellikle Atlantik Okyanusu’nun kuzey bölümünde yaygın olarak bulunmaktadır.

4 KIŞILIK
 

  • 800 gr Morina Fileto
  • 200 gr Haşlanmış Et Karides
  • 400 gr Taze Yeşil Kuşkonmaz
  • SOS IÇIN
  • 1 Adet Küçük Soğan; ince kıyılmış
  • 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Balık Bulyon
  • 1/2 Su Bardağı Krema
  • 1 Çorba Kaşığı Maydanoz;
  • ince kıyılmış
  • Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
 

Morina filetolar 200 gr.lık porsiyonlar halinde kesilir. Bir tencereye 3 su bardağı su ile 3 silme çay kaşığı tuz koyulur ve kaynamaya bırakılır. Tencere ocaktan alınarak fileto parçaları suya atılır. Filetolar yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakılır. Son olarak haşlanmış et karidesler de ilave edilerek yaklaşık 1–2 dakika daha kaynatılır.
SOSUN HAZIRLANIŞI
İnce kıyılmış soğan tavada zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kızartılır. İki su bardağı sıcak suda eritilen balık bulyon ilave edilir ve yaklaşık 3–4 dakika kaynatılır. Son olarak krema ile isteğe bağlı miktarda tuz ve karabiber de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Ayrı bir kapta süzülen sosa ince kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
Buğulama morina filetolar sos, karides ve yeşil kuşkonmaz eşliğinde servis edilir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın